Geopend maandag t/m zaterdag van 08:00 uur tot 17:00 uur

Contactgegevens

Adres:
Westblaak 113
3012 KH Rotterdam
info@ordentall.com
010 – 412 1500

Komt u met de auto?

Bezoekers van Ordentall kunnen parkeren bij:

APCOA Parking Westblaak
Hartmannstraat 35
3012 VA Rotterdam.

U kunt uw parkeerkaart bij de receptie van Ordentall laten afstempelen, hiermee ontvangt u bij de parkeergarage 20% korting.

Komt u met het openbaar vervoer?

Ordentall bevindt zich op een paar minuten loopafstand van metrostation Beurs waar vandaan om de paar minuten metro’s vertrekken. Metrostation Beurs heeft een directe verbinding met Rotterdam Centraal Station en bevindt zich tevens op 5 minuten loopafstand van Ordentall. Daarnaast bevindt Ordentall zich ook op enkele minuten loopafstand van tram- en metrostation Eendrachtsplein.

Veelgestelde vragen

Vergoedt mijn verzekeraar de parodontale behandeling?
Verschillende verzekeraars gaan op uiteenlopende manieren om met vergoedingen voor parodontologische behandelingen. Omdat een deel van de verzekeraars de behandeling (deels) vergoedt, krijgt u van ons een begroting mee waar o.a. T-codes op staan. Een T-code is een universele manier om een parodontologische behandeling (prestatie) te beschrijven. Met deze T-codes kunt u eenvoudig bij uw verzekering navragen hoeveel u vergoed krijgt.

Vergoedt mijn verzekeraar implantaten?
De meeste behandelingen implantologie worden niet vergoed door de basisverzekering. De mate van vergoeding hangt af van de voorwaarden van de aanvullende polis. Sommige behandelingen vallen wel onder de rechtstreekse vergoeding door de basiszorg. Eén hiervan is het plaatsen van implantaten voor het bevestigen van een overkappingsprothese (het klikgebit) in een kaak die verder onbetand is. Wel is er een eigen bijdrage van € 125,– (2016) per kaakdeel.

Worden alle behandelingen door de verzekering vergoed?
Wij zijn niet verbonden aan de zorgverzekeraar. Wij factureren direct aan de patiënt. Vervolgens dient u zelf de factuur in bij uw zorgverzekeraar.

Moet ik handmatig of elektrisch poetsen?
Uit onderzoek is gebleken dat elektrisch poetsen meer plaque verwijderd, mits de elektrische tandenborstel op de juiste manier gebruikt wordt. Er is echter ook een groep mensen waar met de hand poetsen voldoende is. Tijdens de gebitsreiniging zal onze mondhygiënist u vertellen welke manier het beste bij u past. Raadpleeg altijd uw mondhygiënist voordat u investeert in een kostbaar product om te kijken of elektrisch poetsen u daadwerkelijk voordelen biedt.

Is het beter om floss, stokers of ragers te gebruiken voor tussen mijn tanden?
Wanneer u tandvleesproblemen heeft is het van groot belang dat u, afhankelijk van de ruimte tussen uw tanden en kiezen, dagelijks een rager of tandenstoker gebruikt. Tijdens de behandelingen zal onze mondhygiënist u specifieke instructies geven die het best bij uw situatie in de mond passen.
Dit kunnen ook andere hulpmiddelen dan ragers of tandenstokers zijn.

Welke behandelingen biedt Ordentall?
U kunt bij ons terecht voor parodontologie, mondhygiëne, halitose (slechte adem), implantologie, orthodontie, restauratieve rehabilitatie, verantwoord bleken en 3-d röntgenologie.
Is het u onduidelijk waarvoor u precies behandeld moet worden, neem dan altijd even contact op met onze kliniek: wij helpen u graag verder.
Klik hier voor meer informatie over het behandelproces.

Moet ik stoppen met het slikken van bloedverdunners voor een wortelkanaalbehandeling?
Nee, dat is niet nodig.

Wat is het belang van een jaarlijkse beoordeling?
Het belang van een jaarlijks parodontaal onderzoek is dat het de enige manier is om de conditie van uw parodontitium (het steunweefsel rond uw tanden en kiezen) nauwkeurig te kunnen bepalen. En te kunnen beoordelen wat er nodig zou kunnen zijn om de conditie het steunweefsel (o.a. het kaakbot en het tandvlees) te verbeteren of gezond te houden. Zonder deze informatie kan er geen degelijk behandelplan en behandeling plaatsvinden.

Ik ben doorverwezen, wat nu?
Wanneer u door uw tandarts of mondhygiënist doorverwezen bent vragen wij u contact op te nemen met onze kliniek.

Kan ik ook zonder verwijzing bij Ordentall terecht?
U heeft geen verwijzing nodig om bij Ordentall behandeld te kunnen worden.

Ik heb een begroting ontvangen, wanneer dien ik deze te betalen?
U betaalt per behandeling, achteraf aan de receptie. Als u een begroting heeft ontvangen, voor bijvoorbeeld een operatie, dan betaalt u per behandeling. Na uw laatste behandeling zal u het laatste gedeelte van de begroting betalen. 

Wat is een parodontoloog?
Een tandarts-parodontoloog heeft zich na zijn studie tandheelkunde gespecialiseerd in de parodontologie: een specialisatie in de tandheelkunde die zich bezighoudt met (aandoeningen rondom) het tandvlees, kaakbot en het steunweefsel van de tanden.

Wat is parodontitis?
Wanneer het tandvlees langdurig is ontstoken, raakt het tandvlees geïrriteerd waardoor het een beetje los kan komen te zitten. Hierdoor kan er (meer) tandplaque onder het tandvlees gaan zitten en breidt de ontsteking zich uit. Om deze ontsteking te bestrijden stuurt het lichaam veel afweercellen naar deze plekken, die naast de slechte bacteriën ook het kaakbot en de omliggende steunweefsels aantasten. Als het kaakbot en de omliggende steunweefsels door de ontsteking aangetast worden spreken wij van parodontitis. Parodontitis kan ernstige gevolgen hebben voor uw tanden en kiezen maar ook voor uw algehele gezondheid. Het is daarom belangrijk snel over te gaan tot behandeling.

Krijgt iedereen parodontitis?
Aan parodontitis gaat altijd een tandvleesontsteking vooraf, maar niet elke tandvleesontsteking leidt tot parodontitis. Dit komt onder andere doordat de samenstelling van de bacteriën in tandplaque bij ieder mens weer anders is. De agressiviteit van de bacteriën kan enorm verschillen, waardoor tandplaque voor de ene persoon veel schadelijker kan zijn dan voor de andere. Verder is dit ook afhankelijk van een aantal factoren dat de weerstand tegen een aanval van bacteriën kan beïnvloeden. Zo kunnen erfelijke aanleg, suikerziekte, stress, stofwisselingsveranderingen, hormonale veranderingen, reumatoïde artritis en roken een rol spelen en de weerstand verminderen.
Parodontitis ontstaat meestal geleidelijk. Maar er is ook een agressieve vorm, die zich heel snel kan ontwikkelen en al op jonge leeftijd tot verlies van tanden en kiezen kan leiden. Hierbij spelen vooral erfelijke factoren een rol.

Hoe herken ik parodontitis?
Parodontitis geeft in eerste instantie weinig of geen klachten. De eerste symptomen zijn bloedend, gevoelig of terugtrekkend tandvlees: ook kan er sprake zijn van een vieze smaak of een onfrisse mondgeur. In een verder stadium kunnen tanden en kiezen van stand veranderen of losser komen te staan. Heeft u last van vergelijkbare klachten? Neem contact met ons op: wij stellen u graag gerust.

Heeft parodontitis invloed op mijn algemene gezondheid?
Parodontitis heeft een negatieve invloed op de algemene gezondheid. Onbehandelde parodontitis verhoogt het risico op ondermeer hart- en vaatziekten, luchtweginfecties, vroeggeboorte, slechte instelbaarheid van de bloedsuikerwaarde en reumatoïde artritis.

Kan parodontitis terugkomen nadat mijn behandeling is afgelopen?
Een goede mondhygiëne en regelmatige nazorgbehandeling zijn van groot belang om uw mond gezond te houden. Wanneer dit niet het geval is kan door de ophoping van plaque wederom tandvleesontsteking en parodontitis ontstaan waardoor het steunweefsel verder af zal breken.

De mondhygiënisten bij Ordentall worden opgeleid vanuit het interne trainingscentrum Ordentall Institute.
Aan onze mondhygiënisten worden bijzondere eisen gesteld. Er wordt speciale aandacht besteed aan patiëntwelzijn, communicatie en behandelkwaliteit. Iedere mondhygiënist krijgt doorlopend cursussen en trainingen vanuit het interne trainingscentrum Ordentall Institute, op een manier die uniek is in Nederland. De combinatie van de bijzondere aandacht voor u als patiënt, de modernste behandelapparatuur en de doorlopende ondersteuning vanuit parodontologen: experts op het gebied van tandvlees, zorgt ervoor dat onze mondhygiënisten een streepje voor hebben ten opzichte van hun collega’s.

Kan ik bij u ook terecht voor kaakchirurgie?
U kunt bij ons in de kliniek terecht voor parodontologie, implantologie, endodontologie en restauratieve tandheelkunde. U kunt bij ons niet terecht voor kaakchirurgie.

Wij staan u graag te woord

Bel ons

Bereikbaar maandag t/m zaterdag tussen 08:00 en 17:00 uur

Mail ons

Gegarandeerd antwoord binnen 24 uur

We bellen u*

*Alleen tijdens kantooruren en afhankelijk van drukte bij de balie

Kom langs

Onze pratijk is geopend van maandag t/m zaterdag

Ziet u ruimte voor verbetering binnen Ordentall? Wij ontvangen graag uw feedback.

Ordentall
T.a.v. afdeling administratie
Westblaak 113
3012 KH Rotterdam

Stuur ons feedback per e-mail, wij horen graag van u. 

Volg ons op Social Media:

Maak een afspraak

Het maken van een afspraak kan via één van de onderstaande manieren

Maak een afspraak

Het maken van een afspraak kan via één van de onderstaande manieren

Bereikbaar maandag t/m zaterdag tussen 08:00 en 17:00 uur

Direct

Vul uw nummer in en wij bellen u.
Alleen tijdens kantooruren en afhankelijk van drukte bij de balie

Maak een afspraak bij Ordentall Clinics