Geopend maandag t/m zaterdag van 08:00 uur tot 17:00 uur

Waar ben je naar op zoek?

Categorieën
Inhoud

Hoe floss je goed?

Tips en instructiefilmpje

Soms zijn de tussenruimtes zo smal dat ook een fijne tandenstoker er niet tussen past. In dit geval kun je een flosdraad gebruiken.

Hoe gebruik je flosdraad?

  •  Pak als eerst een stuk flosdraad, niet te kort ook niet te lang.
  • Wind het flosdraad om de vingers. Aan de ene hand wat meer dan aan de andere hand.
  • Het is belangrijk om zigzaggende bewegingen te maken, zodat de flosdraad rustig tussen tanden en kiezen bewogen kan worden.
  • Dus een zigzaggende beweging naar beneden en onder het tandvlees reinigen. Eerst aan de ene kant en vervolgens aan de andere kant.
  • Doe je het flosdraad er te hardhandig doorheen dan beschadig je het tandvlees en zal het gaan bloeden. Dus doe dit wel voorzichtig.
  • Dit gedeelte is nu vies, dus wikkel je hem om de vingers en dan heb je weer een schoon gedeelte van de andere vingers. Dit is nu schoon omdat ik het weer hiervan heb afgewikkeld en vervolgens tussen andere tanden door.

 

In deze video laten we je zien hoe je flosdraad gebruikt.

Bij Ordentall geloven wij dat een mooi, gezond en pijnvrij gebit zorgt voor een gelukkiger leven. Samen met ons team van tandheelkundige experts kijken wij naar de mens en mond als geheel. Zo leveren wij vanuit vertrouwen en professionaliteit de optimale zorg en begeleiden wij mensen naar een gezondere leefstijl met een gezond gebit.

 

Maak een afspraak

Het maken van een afspraak kan via één van de onderstaande manieren

Bereikbaar maandag t/m zaterdag tussen 08:00 en 17:00 uur

Direct

Vul uw nummer in en wij bellen u.
Alleen tijdens kantooruren en afhankelijk van drukte bij de balie

Maak een afspraak bij Ordentall Clinics