Geopend maandag t/m zaterdag van 08:00 uur tot 17:00 uur

Waar ben je naar op zoek?

Categorieën
Inhoud

Multidisciplinaire aanpak met een voorspelbaar resultaat

Samenwerking tussen mondhygiënist, parodontoloog, restauratief tandarts en tandtechnicus.

Bij Ordentall, verwijskliniek voor parodontologie, implantologie, endodontologie en restauratieve tandheelkunde, behandelen wij regelmatig patiënten met een complexe zorgvraag. Veelal vereist dit een multidisciplinaire aanpak waarbij een nauwe samenwerking zeer belangrijk is. In deze casus betreft dit de samenwerking tussen mondhygiënist, parodontoloog, restauratief tandarts en tandtechnicus.

Esthetiek bovenfront

Deze 65-jarige dame was ontevreden over de esthetiek van haar bovenfront. Wat haar met name stoorde was de ongelijke stand van de tanden en de kroonlengte van de, 20 jaar geleden geplaatste, kronen. Ook de onrustige cervicale gingivarand valt op. Dit werd veroorzaakt door de matige aansluiting van de oude metaal-porselein kronen (zie afbeelding 1).
Afbeelding 1

Behandelplan en samenwerking

De eerste stap in het behandelplan bestond uit het grondig reinigen van de gehele dentitie door de mondhygiënist. Vervolgens kon de rest van het behandelplan uitgevoerd worden. Dit plan zag er als volgt uit: we zijn begonnen met het uitvoeren van een klinische kroonverlenging aan de hand van een dieptrekmal. De tandtechnicus heeft een set-up gemaakt, waarbij hij de tanden naar cervicaal opwast. Hier overheen maakte hij een dieptrekmal als leidraad voor de parodontoloog, collega Dr Alvin Ham, die de operatie heeft uitgevoerd (zie afbeelding 2).

Afbeelding 2
Op afbeelding 3 ziet u het resultaat direct na de kroonverlenging.
Afbeelding 3

Resultaat

2 maanden na de operatie zijn er noodkronen geplaatst waarbij er gebruik is gemaakt van de eerdere set-up, gemaakt door de tandtechnicus (zie afbeelding 4). Wat opvalt is hoe mooi en gezond de gingivazoom nu is.
Afbeelding 4
Weer 2 maanden later zijn wij begonnen met de vervaardiging van de definitieve volledig keramische kronen, waarvan u het eindresultaat kunt zien op afbeelding 5 (direct na plaatsen kronen).
Afbeelding 5

Bij Ordentall streven wij naar een optimaal en voorspelbaar eindresultaat: geen verrassingen voor behandelaar en patiënt. Vaak blijkt dan ook dat de patiënt, na een dergelijke goede ervaring, behoefte heeft aan verdere verfraaiing van zijn of haar dentitie.

Ordentall is gespecialiseerd in het behandelen van verschillende mond- en tandvleesziektes, implantologie, het (her-)behandelen van endontologische problematiek en restauratieve tandheelkunde. Heeft u naar aanleiding van dit artikel vragen, wilt u overleggen over een casus, of verwijst u uw patiënt liever naar ons door voor specialistische behandeling? Neem dan telefonisch contact met ons op via 010-4121500 of stuur een e-mail naar info@ordentall.nl.

Foto Enne van Ham

Auteur Drs. Enne van Ham

Specialisatie restauratief tandarts

De specialisatie restauratieve tandheelkunde wordt ingevuld door Enne van Ham. Hij is in 1985 afgestudeerd aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en heeft in de loop der jaren ruime ervaring opgebouwd in de restauratieve tandheelkunde. Hier ligt dan ook zijn hart. Sinds 1987 is hij werkzaam in zijn eigen praktijk in Rijswijk en sinds augustus 2019 is hij ook werkzaam bij Ordentall. Hoe complexer de casus, hoe leuker Enne het vindt. Hierbij is zijn credo: voorspelbaar werken door geen concessies te doen. Nauwe intercollegiale samenwerking is in zijn ogen onontbeerlijk. Enne is lid van de NVOI (Nederlandse Vereniging voor Orale Implantologie), DAED (Dutch Academy for Esthetic Dentistry) en de KNMT. Daarnaast is hij een enthousiaste deelnemer aan vele cursussen en congressen in binnen- en buitenland.

Blijf op de hoogte van onze specialismen en de ontwikkelingen in ons vak

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Maak een afspraak

Het maken van een afspraak kan via één van de onderstaande manieren

Bereikbaar maandag t/m zaterdag tussen 08:00 en 17:00 uur

Direct

Vul uw nummer in en wij bellen u.
Alleen tijdens kantooruren en afhankelijk van drukte bij de balie

Maak een afspraak bij Ordentall Clinics